Telefoon: 0515-469696

Middag skûtsjesilen


Boek een middag skûtsjesilen met een heerlijke barbecue!

U kunt actief meezeilen op het skûtsje, maar u kunt ook uitwaaien op het dek. Ideaal voor een familie-, vrienden- of bedrijfsuitje! Klik hier voor een foto impressie van een middag skûtsjesilen!

Middag skûtsjesilen

De middag begint bij De Nieuwe Melkfabriek te Elahuizen. U wordt verwelkomt met koffie en Fries suikerbrood. Daarna volgt een kort palaver en kunnen de mouwen worden opgestroopt om actief mee te zeilen op het skûtsje! Natuurlijk kunt u ook relaxen op het dek. Na een heerlijke middag zeilen wordt de dag afgesloten met een barbecue.

Programma middag skûtsjesilen & BBQ

13.30 uur Ontvangst op het terras van De Nieuwe Melkfabriek te Elahuizen. Er staat koffie en thee voor u klaar met een heerlijk stuk Fries suikerbrood.
14.00 uur Een kort palaver vindt plaats. Hierin legt de schipper het één en ander uit over het schip, de techniek, veiligheid, taakverdeling, vaarwijze en het reilen en zeilen aan boord. U wordt actief betrokken bij het zeilen, maar als u liever van de omgeving geniet is dit nuurlijk ook prima! Indien wenselijk, kunnen we nog even aanmeren bij een dorpje of eiland.
17.30 uur Na een heerlijke middag zeilen arriveert het schip in Elahuizen. U wordt ontvangen op het terras, waar een heerlijke BBQ voor u klaarstaat!
18.00 uur Voor de BBQ zijn tafels voor u en uw gezelschap gereserveerd. 
Als het weer het toelaat zullen wij dit op het terras aanbieden. Anders wordt er binnen een BBQ buffet gepresenteerd. Het is ook mogelijk om te barbecuen op een eiland op of rondom de Fluessen.
20.00 uur Einde van de dag.

Arrangement middag skûtsjesilen & BBQ

  • Skûtsje met schipper en maat.
  • Ontvangst met koffie/thee en suikerbrood aan boord.
  • BBQ Basic: kipsaté, hamburgers, vis, pulled-pork, coleslaw salade met limoenmayonaise, huisgemaakte eiersalade, fruitsalade, broodjes, sausjes, tapenade en kruidenboter met catering van De Nieuwe Melkfabriek.

Prijs per persoon vanaf € 72,00 excl. btw met een minimum van 10 personen.

Additioneel te reserveren:

  • Een borrelpakket mee aan boord vanaf € 4,50 per persoon. Gekoelde dranken worden berekend op nacalculatie.
  • Upgrade BBQ met o.a. rib-eye, zalmzijde, kalf of varken aan het spit, hele vis op de BBQ, pulled chickenen, griekse salade, aardapelsalade of italiaanse pasta salade.
  • Volledig ander diner op aanvraag, bijvoorbeel 3-gangen diner of een schipperbuffet.

Middag skûtsjesilen op maat

Wij hebben als afvaartplaats De Nieuwe Melkfabriek, Elahuizen (Mardyk 13c 8581 KG Elahuizen). De tijden zijn richttijden, uiteraard kunt u deze naar wens bepalen. Als u een andere afvaartlocatie wenst, is dit mogelijk in overleg.

Mocht u de dag een extra Fries tintje willen geven? Wij kunnen u i.p.v. een borrel een informele Friese wijnproeverij aanbieden aangekleed met lokale delicatessen. Informeer gerust naar de mogelijkheden! Wij denken graag met u mee!

Middag skûtsjesilenZeilen en barbeque

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor dit arrangement

Boek nu uw leuke dagje uit met vrienden, familie, collega’s of mede zeilfanaten!