Telefoon: 0515-469696

Zeilpraam


Zeilpraam huren?

Wat een zeilpraam uniek maakt is dat dit schip routes kan varen en/of zeilen door kleine slootjes en kanalen, waardoor zuidwest Friesland op een unieke wijze ontdekt kan worden.

Een 'boerenzeilpraam' is een heerlijk eenvoudig schip en erg handzaam om te zeilen. Je zeilt 'in' een zeilpraam, want je zit daadwerkelijk in de romp van het schip. Het schip heeft een grote open kuip met aan beide zijden banken. Vanuit de kuip worden de zeilen, de zwaarden en het roer bediend. Een zeilpraam is geschikt voor 12 personen, we hebben meerdere zeilpramen beschikbaar.

Er kunnen met de zeilpraam diverse tochten worden gemaakt langs Friese dorpjes en u kunt eventueel een bezoekje aan één van de museums of molens in deze dorpjes. Onderweg kan op één van de eilandjes in de Fluessen een lunch genuttigd worden.

Vroeger ... gebruikten boeren een zeilpraam voor het transport van vee en hooi van het land naar de boerderij. Vandaag de dag is de zeilpraam voor een boer zijn vrije tijd en zijn er zeilende schepen van gemaakt. Met als resultaat een geweldig stoer zeilschip die zeer geschikt is voor het zeilen op de Friese wateren.

Wij hebben tal van ludieke arrangementen met de boerenpraam, bekijk de arrangementen Landleven en Zeilpraam budget zeilen & picknick of de basis opzet voor een dagtocht zeilen hieronder:

Basis dagtocht zeilpraam:

10.00 uur Ontvangst aan boord met Friese koek en koffie
  De schipper geeft uitleg over het reilen en zeilen aan boord
10.30 uur We steken van wal en de handen kunnen uit de mouwen!
13.00 uur We meren aan voor een boeren picknick.
  Na de lunch stappen we weer in de praam.
  Er kan weer worden gezeil en uiteraard is er een drankje aan boord!
17.00 uur Terug in de haven.

Een dagtocht vanuit Gaastmeer met ontvangst koffie & gebak, lunch op de boerderij en een praam met schipper vanaf € 52,50 per persoon (op basis van 12 personen aan boord).

U kunt opstappen in: Gaastmeer, Oudega, Heeg en in overleg in Workum en Woudsend.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor dit arrangement

Boek nu uw leuke dagje uit met vrienden, familie, collega’s of mede zeilfanaten!