Telefoon: 0515-469696

Avontuur


Skûtsje Avontuur

U kunt skûtsje Avontuur huren voor een dagtocht zeilen met schipper in het Friese Merengebied. Wendbaarheid, teamgeest en verbondenheid is wat het zeilen op dit lieflijke skûtsje u kan bieden.

Over het skûtsje

De schipper van de Avontuur, Sietse Broersma, sleept u gasten mee in een wereld die skûtsjesilen heet. Skûtsjesilen is zijn lust en zijn leven: als het aan hem ligt zeilt hij iedere dag! Wilt u betrokken worden bij het zeilen op deze traditionele platbodem? Stap aan boord van de Avontuur en beleef deze unieke ervaring!

Skûtsje Avontuur zeilt vanaf 2001 mee met de IFKS skûtsje competitie. In de kleine A-klasse. De Avontuur vaart altijd goed mee in de top. Meerdere dagoverwinningen staan al op haar naam.

Historie van skûtsje Avontuur

Het skûtsje Avontuur is gebouwd in 1906. Tot en met 1945 heeft dit platbodemschip nog dienst gedraaid voor transport van mestgrond, terpaarde, turf stenen etc. Het waren de binnenvaart schepen van die tijd, de infrastructuur was immers over het water. Hierna is het skûtsje tot en met 1998 gebruikt als woonark waarna het schip geheel in originele staat is hersteld. Momenteel wordt het schip gebruikt voor wedstrijden en zeilen met gasten.

Technische gegevens: 

  • Type schip: skûtsje
  • Lengte: 16.98
  • Breedte: 3,48
  • Diepgang: 0.50
  • Zeiloppervlak: 140 m²

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor dit arrangement

Boek nu uw leuke dagje uit met vrienden, familie, collega’s of mede zeilfanaten!