Telefoon: 0515-469696

Lemsteraken Cruise


Wij presenteren u een cruise met een authentieke platbodem, een Lemsteraak. Van origine een schip wat gebouwd is als visserschip in de Zuiderzee, wat nu natuurlijk het IJsselmeer is. Tegenwoordig zijn het luxe uitgeruste recreatieschepen waar ook wedstrijden mee worden gezeild. Het schip waarmee u gaat cruisen, wordt slechts zeer selectief en exclusief verhuurd met eigen bemanning.

Wat Cruise Lemsteraak
Waar IJsselmeer & Waddenzee
Wanneer Op aanvraag
Hoeveel personen 10
Optioneel programma Op maat in overleg

Conceptprogramma

De cruise kan in een havenstadje naar wens starten, bijvoorbeeld in Enkhuizen. Onderstaand conceptprogramma is dan ook ter voorbeeld voor een nader uit te werken programma.

Start:   U arriveert aan boord van de Lemsteraak.
13:00 uur Ontvangst aan boord door schipper en maat.
 

U wordt ontvangen met een lunch met diverse soorten luxe belegde broodjes aan boord en vers fruit toe. Aan boord krijgt u een veiligheidsinstructie en uitleg over het reilen en zeilen aan boord. In overleg met de schipper wordt de route bepaald, dit is afhankelijk van de windrichting.

14.00 uur      U vaart af naar bijvoorbeeld Hindeloopen of direct richting de Wadden.
17.00 uur Opdoeken van de zeilen, er kan worden genoten van een uitgebreide scheepsborrel aan boord.
18.00 uur Afmeren in een nader te bepalen haven, bijvoorbeeld Hindeloopen. Nadat u zich heeft op gefrist kunt u het plaatsje Hindeloopen verkennen, wij hebben alvast een tafel voor u gereserveerd in restaurant ‘De Hinde’, waar u naast culinaire geneugten kunt genieten van een prachtig uitzicht over de havenkom en het IJsselmeer.

De dagen die hierop volgen, kunt u naar wens indelen. In overleg met de schipper kunt u van de cultuur en bezienswaardigheden aan wal genieten afgewisseld met dagdelen zeilen en genieten aan boord. Graag maken wij het voorstel concreet nadat u wensen definitief zijn doorgesproken.

Onderstaande plaatsen kunnen wij aandoen in de aangegeven volgorde:

 • Enkhuizen, prachtige oud Zuiderzee stadje met de oude stadsmuur deels nog in tact, diner tip: Bodega het Vooronder
 • Hindeloopen, authentiek elf steden stadje. U kunt heerlijk genieten van lokale delicatessen in restaurant ‘De Hinde’, favoriet bij Top chef Joop Braakhekke.
 • Harlingen, mooie kustplaats met leuke binnenstad, u kunt heerlijk dineren in het Havenmantsje met uitzicht op de Waddenzee.
 • Terschelling, West aan zee. Op Terschelling ervaart u puurheid, elementen, natuur rust en ruimte. Van Harlingen naar Terschelling zeilen over de Waddenzee is een belevenis op zich. U kunt de zon onder zien gaan op het groene strand, bij strandpaviljoen De Walvis heeft u het mooiste uitzicht van Nederland. U kunt hier heerlijk borrelen met zelfgemaakte truffelbitterballen! Een prachtige plek op na te genieten van een prachtige dag op het water. Wilt u goed dineren, dan hebben we onderstaande restaurants geselecteerd:

          De Caracol: Fris restaurant waar met passie wordt gewerkt aan veelal vis gerechten.

          Het Golfje: Klein authentiek restaurant. Werkt met lokale producten en heeft een speciale                         vegetarische kaart.

Meer suggesties op aanvraag.

U kunt er voor kiezen om een dag door te brengen op Terschelling. U kunt er een actieve dag van maken om bijvoorbeeld per E-bike het schone eiland te verkennen of een prachtige natuur wandeling te maken.

Ook kunt u een culinair avontuur beleven door een kookworkshops met pure Terschellinger producten te ervaren. U maakt een gerecht van rundvlees van eilander koeien, Terschellinger lamsvlees, eitjes en kazen van de lokale boeren en waddengarnalen. Groenten en kruiden komen uit de moestuin. U wordt bij deze workshop mee de natuur in genomen om uw eigen ingrediënten te verzamelen, zoals schelpen van het wad, zeekraal en zeewier en paddenstoelen. U bereidt die daarna samen tot een heerlijke maaltijd.
U kunt ook kiezen voor een Oesterworkshop, bij laag water stapt u in een Landrover om op oestertocht te gaan op het Terschellinger wad. U raapt oesters, kokkels, mosselen en alikruiken. U leert daarna van deze  ingrediënten tot een heerlijke lunch of 3-gangen diner te bereiden.
Ook kunnen wij een dagprogramma voor u samenstellen.

 • Vlieland,  een prachtig klein, autovrij en overzichtelijk eiland met een schattig dorpje op loopafstand van de haven. U kunt bijvoorbeeld dineren in het artistieke en historierijke Armhuis, in combinatie met de Gallery een belevenis op zich.
 • Texel en Schiermonnikoog behoren ook tot de mogelijkheden. Overnachting zal in soort gelijke hotelaccomodatie plaatsvinden als de hieronderstaande prijzen van Westcord Hotels.
 • We kunnen in overleg ook een dagdeel of nacht droogvallen. Dit is een unieke belevenis! U kunt van boord om over de bodem van de Waddenzee te lopen.

Kostenindicatie

 • Het schip met schipper en maat kosten per dag ( inclusief havengeld) € 1350,- excl 6% btw. Minimale afnamen 3 dagen.
 • Onbeperkt koffie, thee, frisdrank, bier en wijnen, bron water en vers fruit, per dag vanaf € 32,50 p.p. excl. 6% BTW
 • Lunch aan boord, BBQ op het wad / aan wal  & scheepsborrel aan boord op aanvraag.
 • Reserveren van restaurants en activiteiten bedraagt een organisatie fee van vanaf € 45,- excl. btw per uur.

Vanzelfsprekend kan dit programma naar eigen wens worden aangepast of uitgebreid. Ook kunt u aangeven hoeveel dagen en welke datum u wenst.

Indien gewenst kunnen door ons aparte chauffeursdiensten worden verzorgd voor het brengen en halen van Schiphol naar de scheepslocatie. Voor specifieke wensen, de voorwaarden of een Cruise op maat, kunt u via onderstaand formulier contact met ons opnemen.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor dit arrangement

Boek nu uw leuke dagje uit met vrienden, familie, collega’s of mede zeilfanaten!