Skûtsjesilen en Fierljeppen

Twee Friese sporten in één dagprogramma!

Is jullie team toe aan een uitdaging? En in voor actief bezig zijn in de buitenlucht en een vleugje humor? Dan is dit bedrijfsuitje zeilen iets voor jullie!

Het bedrijfsuitje Skûtsjesilen en Fierljeppen biedt activiteit, teamgeest én humor!

Ziet u uw collega’s al van de fierljepschans gaan? Wij hebben een uitgebreid dagprogramma voor u samengesteld voor uw personeelsuitje in Friesland! Onze gastvrije bemanning verwelkomt u op het skûtsje en zal u vertellen over het reilen en zeilen op een skûtsje. Nadat u actief heeft meegedaan aan het skûtsjesilen, is het tijd voor een picknick aan boord of op een eiland. Na de lunch meert het skûtsje af neerbij de Fierljepbaan in it Heidenskip, hier stappen we van boord voor een fierljep-clinic! Na deze spectaculaire clinic, zeilen we rustig terug naar de door u gewenste op/afstaplocatie. De dag kan worden afgesloten met een borrel, diner of barbecue!

Bedrijfsuitje ‘Skûtsjesilen en Fierljeppen’, programma in het kort:

11:00 uur

Ontvangst in bijvoorbeeld Gaastmeer of Elahuizen. Er staat koffie en thee voor u klaar met een heerlijk stuk Fries suikerbrood of oranjekoek.

11:30 uur

Uitleg over reilen en zeilen aan boord & veiligheidsinstructie. Wij varen af en beleven het skûtsjesilen! U wordt actief betrokken bij het zeilen, maar als u liever van de omgeving geniet is dit natuurlijk ook prima.

13:00 uur

Picknick aan boord of op een eiland. Na de lunch meert het skûtsje af neerbij Fierljepbaan It Heidenskip. We stappen hier van boord voor de fierljep-clinic!

17:00 uur

Na een heerlijke middag skûtsjesilen op de Friese meren en een uitdagende fierljep-clinic, meert het skûtsje rond een uur of vijf weer aan bij de door u gewenste op/afstaplocatie.

Te overleggen aankleding in programma:

 • Tijden naar wens aan te passen.
 • Invulling van ontvangst, lunch en borrel.
 • Drankenpakket mee aan boord.
 • Afsluiting van de dag met of zonder BBQ of diner.

Arrangement bedrijfsuitje Skûtsjesilen en Fierljeppen bestaat uit:

 • Skûtsje met schipper en maat voor de gehele dagtocht.
 • Ontvangst met koffie / thee met suikerbrood / oranjekoek of iets anders naar wens.
 • Zeer uitgebreide lunch aan boord.
 • Fierljepclinic op officiële fierljepbaan.

Prijs per persoon vanaf € 95,- excl. btw met een minimum van 10 personen.

Daarnaast kunnen wij u een borrelpakket aanbieden voor een meerprijs van vanaf € 14,50 per persoon. De gekoelde dranken mee aan boord worden berekend op basis van nacalculatie.

Wenst u huisgemaakte appeltaart bij de koffie of lijkt het u leuk om te lunchen in een restaurant in een Fries pittoresk dorpje? Voor De Klassieke Rederij is niets onmogelijk! De catering van een barbecue kan worden geleverd op een van de eilanden rondom en op de Fluessen vanaf € 26,50 per persoon!

Naast het a la carte dineren biedt De Nieuwe Melkfabriek ook verschillende buffetten aan in Elahuizen. Wat dacht u van een capitainsdiner of stamppot buffet ter afsluiting van een harde dag werken op het water. Dit kan al vanaf € 25,- per persoon met een minimum van 15 personen.

Bedrijfsuitje zeilen op maat

De tijden zijn richttijden en verschillende afvaartlocaties zijn mogelijk. Bel of mail, wij denken graag met u mee! Via onderstaand formulier kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor dit arrangement

  Bedrijfsuitje zeilen
  Skûtsje wedstrijd
  Waarom kiezen voor De Klassieke Rederij?
  • Verzekerd volgens de HISWA voorwaarden
  • Perfect onderhouden vloot in eigen beheer
  • Passagiers en P & I verzekering
  Menu