Dagtocht zeilen – Elahuizen

Ervaar het zeilen zelf!

Wij werken met gastvrije bemanning die een feestje van uw dagtocht zeilen in Friesland maken!

Deze dagtocht zeilen start vanuit Elahuizen; gelegen midden in het Friese merengebied, een uitstekend vertrekpunt voor een dag skûtsjesilen!

Vanuit Elahuizen zeilen we op de Fluessen, het grootste meer van de zuidwesthoek van Friesland, het Heegermeer en diverse kleinere plassen. Prachtig vaarwater voor platbodems met ruimschoots gelegenheid om het skûtsjesilen optimaal te ervaren. Steek samen de handen uit de mouwen en neem zelf het roer in handen. Onze gastvrije bemanning zal u betrekken met het zeilen, uiteraard kunt u ook heerlijk genieten van de buitenlucht. U zult zich verbazen met welke snelheid deze platbodems zeilen!

Dagtocht zeilen – Elahuizen, programma in het kort:

10:00 uur

Ontvangst op het terras van De Nieuwe Melkfabriek te Elahuizen. Er staat koffie en thee voor u klaar met een heerlijk stuk Fries suikerbrood of oranjekoek.

10:30 uur

Uitleg over reilen en zeilen aan boord & veiligheidsinstructie.

12:30 uur

Lunch aan boord of in dorpje aan het meer. Nader te bepalen.

15:30 uur

Stop op een eiland om even de benen te strekken en in de luwte met elkaar gezellig een borreltje te nuttigen met een hapje.

17:00 uur

Na een heerlijke middag zeilen arriveert het schip neerbij het terras van de Nieuwe Melkfabriek te Elahuizen. Einde van een mooie dag met of zonder BBQ of diner ter afsluiting.

Te overleggen aankleding in programma:

 • Tijden naar wens aan te passen.
 • Invulling van ontvangst, lunch en borrel.
 • Drankenpakket mee aan boord.
 • Afsluiting van de dag met of zonder BBQ of diner.

Arrangement dagtocht zeilen – Elahuizen bestaat uit:

 • Skûtsje met schipper en maat voor de gehele dagtocht.
 • Ontvangst met koffie / thee met suikerbrood / oranjekoek of iets anders naar wens.
 • Zeer uitgebreide lunch aan boord.

Prijs per persoon vanaf € 95,- excl. btw met een minimum van 10 personen.

Daarnaast kunnen wij u een borrelpakket aanbieden voor een meerprijs van vanaf € 14,50 per persoon. De gekoelde dranken mee aan boord worden berekend op basis van nacalculatie.

Wenst u huisgemaakte appeltaart bij de koffie of lijkt het u leuk om te lunchen in een restaurant in een Fries pittoresk dorpje? Voor De Klassieke Rederij is niets onmogelijk!

Naast het a la carte dineren biedt De Nieuwe Melkfabriek ook verschillende buffetten aan in Elahuizen. Wat dacht u van een capitainsdiner of stamppot buffet ter afsluiting van een harde dag werken op het water. Dit kan al vanaf € 25,- per persoon met een minimum van 15 personen.

Dagtocht zeilen op maat

De tijden zijn richttijden, uiteraard kunt u deze naar wens bepalen indien u wenst alleen een ochtend, middag of avond te zeilen. Wij hebben als afvaartplaats Elahuizen, maar bieden ook dagtochten vanuit Woudsend, Heeg, Gaastmeer of Sloten aan. Als u een andere afvaarlocatie wenst, is dit mogelijk. Bel of mail, wij denken graag met u mee! Via onderstaand formulier kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor dit arrangement

  Dagtocht zeilen
  Dagtocht zeilen
  Waarom kiezen voor De Klassieke Rederij?
  • Verzekerd volgens de HISWA voorwaarden
  • Perfect onderhouden vloot in eigen beheer
  • Passagiers en P & I verzekering
  Menu