Skûtsjesilen Holland 2018

Woensdag 30 mei tot en met vrijdag 1 juni 2018 vond alweer de vijfde editie van Skûtsjesilen Holland plaats. De Klassieke Rederij is partner van dit nautische event op de Kralingse Plas bij Rotterdam.

Acht skûtsjes streden gedurende deze drie dagen tegen elkaar. Geen gemakkelijke klus, omdat het zeilen op de Kralings Plas moeilijker is dan op de Friese Meren vanwege de relatief kleine omvang van de plas en de snel draaiende wind. De winnaar mag de Kralinger Cup mee naar Friesland nemen.

Met drie overwinningen en een knappe inhaalrace in de laatste wedstrijd heeft de winnaar van de editie Skûtsjesilen Holland 2017; Jeroen de Vos met de Eelkje II, de Grote Kralingse Cup ook dit jaar in de wacht gesleept. Van de vijf wedstrijden op de Kralingse Plas telden er vier mee voor het klassement. Wedstrijdleider Folkert Attema vond de wind in de wedstrijd van donderdagavond te zwak voor de puntentelling. Doorgaans waren er acht gasten aan boord, naast een uitgedunde bemanning. De gasten moesten dus actief meewerken om een goede klassering mogelijk te maken.

Het mede door de Klassieke Rederij georganiseerde nautische event werd geopend door vaste gast burgemeester Aboutaleb. Daarnaast vormde het ponton in het midden van de Kralingse Plas de plek voor sportieve en sociale ontmoetingen. Onder het genot van muziek en een hapje en een drankje kon er worden genetwerkt en bijgepraat met uw zakenrelaties.

Kijk voor meer informatie over het event op www.skutsjesilenholland.nl. Daarnaast haalde het nautische event veel publiciteit: foto’s in de Telegraaf en het AD, korte reportage op Rijnmond TV en vlogs op Open Rotterdam.

Einduitslag:

  1. Jeroen de Vos, Eelkje 2, 6p
  2. Floriaan Zwart, Ut en Thús, 9p
  3. Sikke Heerschop, Wylde Wytse, 14p
  4. Sieb Meijer, Jonge Jasper, 14p
  5. Martijn Fakkeldij, Dicky van der Werf, 19p
  6. Ton Brundel, Lytse Lies, 21p
  7. Arjen de Jong, Grytsje Obes, 27p
  8. Dirk Hengst, Zorg en Vlijt, 32p
Menu