Over Ons

Wij zijn Martijn en Rosalie Fakkeldij, trotse eigenaren van De Klassieke Rederij. Samen bieden wij u met De Klassieke Rederij een gastvrije en vriendelijke sfeer tijdens de diverse dagtochten en evenementen.

Na een studie aan de Hogere Hotelschool Leeuwarden en een stage aan boord van de clipper ‘Stad Amsterdam’ is Rosalie in 2004 gestart met de verhuur van salonboten, skûtsjes, en lemsteraken onder de naam De Klassieke Rederij.

Met haar achtergrond in de gastvrijheidindustrie en haar liefde voor authentieke schepen verkoopt Rosalie, zoals ze dat zelf zegt: ‘Gastvrijheid aan boord’. Van kleine bedrijfsevenementen op maat tot grote watergebonden events tot 500 personen. Dit, gekoppelt aan de verhuur van ‘Klassieke schepen’, zijn nu ruim 15 jaar haar dagelijkse bezigheden.

De appel valt niet ver van de boom. Haar ouders, Ton en Hetty Brundel, hadden een jachthaven met onderhoudsfaciliteiten, een houtbewerkingbedrijf en verhuurden kleine open boten. Daarnaast zijn ze platbodemliefhebbers, fanatieke skûtsjesilers en knappen ze diverse historische schepen op, waarvan enkele in de vloot van De Klassieke Rederij varen. Inmiddels hebben Martijn en Rosalie de jachthaven van haar ouders in 2014 overgenomen, jachthaven Pieter Bouwe in Gaastmeer.

Martijn heeft na de MTS-Werktuigbouwkunde en HTS-Scheepsbouwkunde een wereldreis gemaakt, gewerkt op diverse charterschepen en bij nieuwbouw op de ‘Stad Amsterdam’ gewerkt (toeval!).

Martijn is ruim 12 jaar werkzaam geweest bij het Marinebedrijf, waar hij verantwoordelijke was voor het onderhoud en tuigage en dekwerktuigen voor de vloot van de Marine. Nu is hij uw gastheer en schipper aan boord van De Klassieke Rederij en verantwoordelijke voor het onderhoud van zijn eigen vloot. Vooral de liefde voor Friesland en het skûtsjesilen zorgden ervoor dat Martijn en Rosalie elkaar tegenkwamen tijdens de jaarlijkse IFKS skûtsjewedstrijden. Dit resulteerde al snel in een huwelijk, een dochter en een zoon!

Martijn en Rosalie hopen u snel te mogen begroeten op een van de schepen of op jachthaven Pieter Bouwe!
Menu