Lemsteraak Marendorp

Dagtoch in stijlvolle ambiance

Lemsteraak Marendorp is een prachtig klassiek schip met modern comfort.

Lemsteraak Marendorp is een prachtig klassiek schip met modern comfort. Kies het ruime sop en verstevig de onderlinge contacten in een informele, sportieve sfeer.

Vaar een dag mee op Lemsteraak Marendorp, u kunt deze Lemsteraak huren voor dagtochten, meerdaagse tochten met schipper en wedstrijdzeilen. U kunt kiezen uit verschillende arrangementen: zeilen met relaties, teamzeilen, meevaren bij een bijzonder evenement zoals SAIL Amsterdam, meezeilen als bemanningslid tijdens een officiële wedstrijd of een praktische zeiltraining volgen. De Klassieke Rederij heeft onder andere Dagje zeilen op het IJsselmeer als één van de zeilarrangementen met de Marendorp. Uiteraard kan er een arrangement op maat worden samengesteld.

Voorzieningen: kombuis, natte cel, gas, koelkast en warm en koud stromend water.
Apparatuur: GPS kaart plotter, radio/cd speler, marifoon, log windmeter, diepte meter.

Meer over Lemsteraak Marendorp

De Marendorp is een Lemsteraak gebouwd volgens dezelfde gracieuze lijnen als het Koninklijke jacht ‘De Groene Draeck’. In de jaren zeventig zijn er vier Lemsteraken van dit ontwerp gebouwd bij jachtwerf De Jong in Durgerdam.

Hoewel de Marendorp altijd is gebruikt als familieschip, geldt zij ook als een van de grondleggers van het moderne wedstrijdzeilen in deze klasse op het IJsselmeer en de Waddenzee. Deze klasse kan zich verheugen in een stijgende populariteit. Waar vroeger minder dan 10 van deze schepen aan de start verschenen, wordt tegenwoordig in een veld van soms meer dan 25 van deze imposante schepen gevaren.

Technische gegevens
  • Capaciteit: 12 personen
  • Lengte: 13 meter
  • Breedte: 4,25 meter
  • Zeiloppervlak: 120 m²
  • Gewicht: 23.000 Kg
  • Thuishaven: Enkhuizen / Lelystad
Arrangementen met Lemsteraak Marendorp
Interesse in één van onze zeilarrangementen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor uw dagtocht zeilen op maat!

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

    Menu