Zeilpraam huren?

Toegankelijk en prijsvriendelijk zeilen

Huur een dag een zeilpraam met schipper en laat u verrassen door deze toegankelijke platbodem.

Wat een zeilpraam uniek maakt is dat dit schip routes kan varen en/of zeilen door kleine slootjes en kanalen, waardoor zuidwest Friesland op een unieke wijze ontdekt kan worden.

Een ‘boerenzeilpraam’ is een heerlijk eenvoudig schip en erg handzaam om te zeilen. Je zeilt ‘in’ een zeilpraam, want je zit daadwerkelijk in de romp van het schip. Het schip heeft een grote open kuip met aan beide zijden banken. Vanuit de kuip worden de zeilen, de zwaarden en het roer bediend. Een zeilpraam is geschikt voor 12 personen, we hebben meerdere zeilpramen beschikbaar.

Er kunnen met de zeilpraam diverse tochten worden gemaakt langs Friese dorpjes en u kunt eventueel een bezoekje aan één van de museums of molens in deze dorpjes. Onderweg kan op één van de eilandjes in de Fluessen een lunch genuttigd worden.

Vroeger … gebruikten boeren een zeilpraam voor het transport van vee en hooi van het land naar de boerderij. Vandaag de dag is de zeilpraam voor een boer zijn vrije tijd en zijn er zeilende schepen van gemaakt. Met als resultaat een geweldig stoer zeilschip die zeer geschikt is voor het zeilen op de Friese wateren.

Bekijk het arrangement Budget zeilen in Friesland of de basis opzet voor een dagtocht zeilen hieronder. Wij kunnen het dagprogramma naar uw wensen aanpassen! Zo kunnen wij ook een bezoek aan een Fries pittoresk dorpje aan het arrangement toevoegen of wat dacht u van een fierljep clinic? Neem gerust, geheel vrijblijvend, contact met ons op voor de mogelijkheden.

Basis dagtocht zeilpraam:

13:00 uur

Ontvangst aan boord met koffie / thee en suikerbrood of iets anders naar wens.

13:30 uur

Uitleg over reilen en zeilen aan boord & veiligheidsinstructie. Daarna steken we van wal en kiezen het ruime sop!

15:30 uur

Na een heerlijk picknick aan boord of op een eiland in het Friese merengebied, kan er weer worden gezeild en uiteraard is er een drankje aan boord.

17:00 uur

Na een heerlijke middag zeilen arriveert de zeilpraam weer in de haven. Einde van een mooie dag met of zonder BBQ of diner ter afsluiting.
Interesse in dit zeilarrangement?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor uw dagtocht zeilen op maat!

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

    Menu